”Teemme Technobotniassa määrätietoisesti töitä, jotta opetuksessamme käytettävät laitteistot ovat aina maailman huipputasoa ja mieluiten paikallista tuotantoa. Siksi olemmekin erittäin kiitollisia nyt saamastamme uutuudesta. Generator Commanderin avulla mahdollistamme Vaasaan maailman edistyneintä sähkövoimatekniikan koulutusta, jollaista ei ole missään muualla tarjolla”, Vaasan ammattikorkeakoulun sähkötekniikan lehtori Mikko Västi iloitsee.
Vasemmalta kansanedustaja Joakim Strand ja VEOn myyntipäällikkö Hannu Erkkilä.
Lanseeraustilaisuudessa vihittiin uusi laite käyttöön perinteisin insinööriseremonioin. Lisäksi tilaisuudessa julkistettiin myös seuraava yhteinen kehityshanke sähkönjakelun modernisoinnin opetukseen.
Vasemmalta VEOn toimitusjohtaja Timo Ala-Heikkilän ja VAMK rehtori Jorma Tuominen
Tilaisuuden avasi VAMKin rehtori Jorma Tuominen yhdessä VEOn toimitusjohtajan Timo Ala-Heikkilän sekä Arcteqin myynti- ja markkinointipäällikkö Robert Olanderin kanssa. Avauspuheessa korostettiin, kuinka tärkeää yhteistyö on jokaiselle taholle ja yritykset ovat ylpeästi mukana lanseerattavan koulutusohjelman rakentamisessa. Yritykset toivovatkin saavansa riveihinsä entistä osaavampia insinöörejä.
Vasemmalta Arcteqin myynti- ja markkinointipäällikkö Robert Olander, VEOn myyntipäällikkö Hannu Erkkilä ja VAMKin koulutuspäällikkö Juha Nieminen.
VEO ja Arcteq toivat markkinoille vuonna 2016 sähköteknistä historiaa tehneen Generator Commander -laitteiston. Innovaatio yhdistää kaikki moottorin tai generaattorin hallitsemiseen tarvittavat mittaus- ja ohjaustoiminnot yhteen kompaktiin laitteeseen. Aikaisemmin tähän on tarvittu useita erilaisia laitteita, joten Generator Commanderin avulla voidaan parhaimmillaan säästää tilallisesti 86 % ja testausajassa noin 50 %.
Nyt tämä ainutlaatuinen tuote on tuotu tutkimuskeskus Technobothniaan, osaksi Vaasan Ammattikorkeakoulu VAMKin sähkövoimatekniikan koulutusohjelmaa.
Tapahtumassa oli puhumassa myös Vaasan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja sekä kansanedustaja Joakim Strand. Strand kehui Vaasaan luotua toimivaa yritysyhteistyömallia, josta puhutaan jopa valtakunnallisella tasolla. Oppilaitosten ja paikallisten yritysten välinen yhteistyö on edellytys energiaklusterin jatkuvalle kehitykselle, ja sitä kautta koko Vaasan alueen hyvinvoinnille ja vetovoimaisuudelle. Osaavan työvoiman tarve on suuri valtakunnallisesti ja kun yritysyhteistyömalleja otetaan puheeksi, on Vaasa monen huulilla.
Myös VAMKin opiskelijat Paavo Sormunen, Miika Nurmi sekä Anniina Mielty kertoivat sähkötekniikan insinöörin koulutuksesta.