Utbildningsdag på temat Grundsmakerna och smakkombinationer 15.3
Delta i utbildningsdagen på temat Grundsmakerna och smakkombinationer. Upplev måltiden som en helhet. Utbildningsdagen grundar sig på SAPERE-metoden och förverkligas som stationsundervisning.
Tid: tisdag 15.3.2005, kl. 8.30 - 16.00
Plats: Vasa yrkeshögskola, Rådhusgatan 31, klass RA407
Målsättning
Deltagande:
- kan gestalta måltiden som en helhetsupplevelse utgående från de olika sinnena
- förstår betydelsen av färgens, smakens, doftens, känselns och hörselns betydelse vid upplevelsen av måltiden
- kan beskriva olika smaker och dofter
- kan beskriva samt komponera en sk. "perfekt måltid"
- förstår atmosfärens betydelse vid en måltid
- kan utvärdera måltidshelheter utgående från alla sinnen
Program
8.30 Introduktion till ämnet, dagens program samt gruppindelning
9.00 Testning av grundsmakerna, Undvik att dricka kaffe eller röka åtminstone 1 h före testet
Kaffe
10.00 Färgens, smakens, doftens, känselns och hörselns betydelse vid upplevelse av måltider (Festsalen)
Lunch
13.15 Sammanfattning av grupparbeten
14.00 - 16.00 Balansering av olika smaker
Anmälan och deltagaravgift
Anmäl dig senast måndagen den 14.2.2005 per e-post kirsi.salomaa@puv.fi eller tel. 06 326 3656.
Utbildningen är avgiftsfri för projektdeltagare och studeranden på VYH och för övriga 30 .