Ajankohtaista

Vamkin restonomiopiskelijat ilahduttivat jouluisilla herkuilla

Vaasan ammattikorkeakoulun, Vamkin Product Development and Sensory Evaluation -opintojakson opiskelijat maistattivat  kehittämiään ruokatuotteita Vaasan Kauppahallissa perjantaina 11.12. "Testilaboratoriona"  toimi toistamiseen Vaasan keskustassa sijaitseva perinteikäs kauppahalli, jossa Vamkin restonomiopiskelijat näyttäytyivät jo viime talvena tuotekehityskurssin puitteissa.

Opintojakson aikana opiskelijoiden tehtävänä oli kehittää jouluisia herkkuja kauppahallin yritysten liha-, kala- ja juustotuotteista. Heti ensimmäisillä tunneilla opiskelijat tutustuivat kauppahallissa toimiviin yrityksiin H. Löfmarkiin, Kalaliike Ruotsalaan ja Juustomaahan. Ryhmäjaon jälkeen opetuskeittiöllä aloitettiin tuotekehittelytyö. Ennen  vierailua kauppahalliin tuotteita testattiin Vamkissa ja opiskelukavereilta saadun palautteen pohjalta tehtiin muutoksia.

- Esimerkiksi yhden tuotteen sisältämä leipä muuttui joka testauskerta paremman makuiseksi, väriseksi ja koostumukseltaan rapeammaksi, kertoi tuotetestaajana toiminut Vamkin työntekijä.

Joulun alla kauppahallissa riittää vilinää, eikä mennyt kuin hetki, kun kaikki jouluisat herkut olivat hävinneet opiskelijoiden tarjottimilta. Arvoitukseksi jäi, mikä tuotteista miellytti maistajia eniten: Kyseessä ei ollut kilpailu vaan tarkoituksena oli saada arvokkaita kommentteja "oikeilta asiakkailta"ja oppia, millaisia osa-alueita tuotekehitystyöhön kuuluu.

Kauppahalli-yhteistyön suunnittelusta vastasivat opintojaksoa ohjaava opettaja Eliisa Lahola sekä Yritysklinikan Annika Torniainen.


Restonomiopiskelija Johanna Wikman maistatti jouluisia juustoherkkuja Vaasan Kauppahallin kävijöille.

Teksti ja kuva: Annika Torniainen