Ajankohtaista

VAMKin projektijoukkue MM-kisoissa Serbiassa: ”Helpottuneet ja kiitolliset tunnelmat”

Julkaistu 2018-06-07 12:24:26 EEST.

Projektijohtamisen Suomen mestaruuden keväällä voittaneet VAMKin opiskelijat Juho Veteläinen, Feetu Hannila, Sebastian Lindberg ja Apurva Ganoo pääsivät edustamaan Suomea ja Vaasaa Belgradissa järjestetyissä projektijohtamisen MM-kilpailuissa 1.-3. kesäkuuta.

tiimi_610.jpg

VAMKin joukkue Apurva Ganoo (vas.), Feetu Hannila, Juho Veteläinen ja Sebastian Lindberg pääsi tositoimiin projektijohtamisen MM-kisoissa Serbiassa.

Vuoden 2018 IPMA Young Crew Project Management Championship -kisaan osallistui opiskelijajoukkueita yhdeksästä eri maasta. Mittelö oli tiukka: voitto jaettiin lopulta isäntämaa Serbian sekä Saksan joukkueen kesken.

Hienosti taistellut Suomen joukkue ei tällä kertaa yltänyt palkintopallille – reissun saldona oli silti reppukaupalla arvokasta projektikokemusta, uusia tuttavuuksia ja mukavia muistoja.

- Pääsimme opiskelemaan ja työskentelemään projektinhallinnan huippujen kanssa. Oli hieno huomata, kuinka eri kouluissa ja maissa asioita tehdään ja päästä vaihtamaan ajatuksia aiheeseen liittyen, projektipäällikkönä toiminut Juho Veteläinen kertoo.

Belgradissa tiimi sai nauttia myös todellisesta vieraanvaraisuudesta. Kisa huipentui kilpailijoiden kunniaksi järjestettyyn gaalaillalliseen kuningasperheen valkoisessa palatsissa.

- Huikeat puitteet kruunasivat hienon kilpailuviikonlopun eikä voiton ansaittu meneminen Saksalle ja Serbialle pilannut joukkueemme tunnelmaa, Veteläinen sanoo.

kuva5_610.jpg

- Niin Suomen finaalissa Helsingissä kuin Belgradin maailman finaalissa oli huikeat järjestelyt. Oli kunnia päästä ottamaan osaa tapahtumiin, tiimi kertoo.

Sisulla suoritukseen

Kansainvälisen finaalin kilpailutehtävänä oli simulaatiopeli, missä piti suunnitella ja tuottaa moottoripyöräreissu Afrikkaan, ja kuvata reissusta dokumenttielokuva.

- Simulaatio oli eräänlainen lautapeli. Aluksi pelissä rakennettiin neljän hengen tiimi, koulutettiin henkilöt annetun budjetin ja ajan raameissa sekä varustettiin sopivilla varusteilla matkalle, Veteläinen kertoo.

Tehtävässä tuli suunnitella kuvausreitti ja tehdä projektisuunnitelma reissulle. Reissun suunnittelussa tuli esimerkiksi ottaa huomioon jokien ja rajojen ylityksiä sekä erilaisia tehtävärasteja. Varsinainen tehtävä oli suorittaa kuvausmatka ja pysyä suunnitellussa aikataulussa. Lisäksi joukkueen piti raportoida kuvausmatkasta säännöllisesti.

Simulaatiopeli oli Suomen joukkueelle täysin uusi kokemus, joten aikaa kului myös pelin opettelemiseen varsinaisen suorittamisen aikana.

- Tiimimme otti simulaatiotehtävän ennakkoluulottomasti vastaan hyvässä hengessä ja suoriutui kunnialla annetussa ajassa. Tehtävä oli hieno oppimiskokemus kokonaisuudessaan ja hyvää harjoitusta jatkoa ajatellen, Veteläinen kiittelee.

kuva3_610.jpg

Tehtävä suoritettiin käsin kirjoittamalla. Tietokoneita ei käytetty ollenkaan.

Oivallisinta oppia

Kilpailusta saatu tärkein opetus oli Veteläisen mukaan se, että osallistuminen ja aktiivisuus kannattaa aina.

- Koulu- ja työelämässä on monenlaisia mahdollisuuksia kouluttautua ja osallistua kilpailuihin: niistä kannattaa todella ottaa koppi ja lähteä mukaan rohkeasti. Parhaimmillaan voi tulla menestystä, uusia työmahdollisuuksia ja tärkeitä kontakteja. Huonoimmillaan oppii ”vain” uusia asioita, mikä sekään ei kovin huono asia ole, Veteläinen luonnehtii.

Veteläinen kiittää kisaan rohkaisseita VAMKin opettajia ja kannustaa muita opiskelijoita lähtemään mukaan kilpailuun ensi vuonna:

- Nyt, monta kokemusta rikkaampana, on helppo suositella kilpailua täydellä sydämellä kaikille. Joukkueemme antaa mielellään lisätietoa ja vinkkejä kilpailuun liittyen, Veteläinen lupaa.

kuva10_610.jpg

Belgradista jäi joukkueelle hyvät muistot: "Kaiken kaikkiaan kokemus oli uskomattoman hieno ja olemme todella fiiliksissä, että saimme osallistua."

Teksti: Eliina Salmela
Kuvat: Young Crew Serbia ja Juho Veteläinen