Länsi-Suomen muotoilukeskus Muova on mukana hankkeessa, jonka tavoitteena on kehittää tohtoriopiskelijoiden, tohtoreiden ja tutkijoiden innovointitaitoja ja sitä kautta edistää heidän entistä parempaa työllistymistä pk-yrityksiin. Kehitys- ja innovointitaitojen testaus- ja arviointialustana toimii projektissa luotava virtuaalinen ja osallistava arviointimenetelmä, jota voidaan hyödyntää erilaisissa oppimistilanteissa.
- Työkalun pääasiallinen tarkoitus on edistää tohtoriopiskelijoiden, tohtoreiden ja tutkijoiden työllistymistä pk-sektorin yrityksiin madaltamalla tutkimusmaailman ja pk-yritysten välistä kuilua, kertoo projektipäällikkö Tanja Oraviita Muovasta.
Lisäksi hankkeessa opastetaan yliopistojen ja pk-yritysten henkilöstöosastoja tukemaan työllistymistä testausmenetelmää tukevan oppaan avulla.
- Projektissa kehitettävän menetelmän ja sen tukimateriaalin kohderyhmää ovat tohtoriopiskelijat ja tutkijat, korkea-asteen opetuksesta vastaava henkilöstö sekä pk-yrityksien johto ja päättäjät, kertoo Oraviita.
Granadan yliopiston koordinoima hanke, i-Skills, alkoi tämän vuoden alussa ja päättyy kesäkuussa 2016. Projektissa arvioidaan parhaillaan innovointitaitoja.
- Projektin kulkua voi seurata sen internet-sivuilta www.i-skills.eu. Kiinnostunut voi tilata projektin uutiskirjeen kyseisen internet-sivuston kautta tai ottaa yhteyttä minuun sähköpostilla: tanja.oraviita@muova.fi, opastaa Oraviita.
Muova on Vaasan ammattikorkeakoulun VAMKin alaisuudessa toimiva tutkimus- ja kehityskeskus, joka tarjoaa muotoilu-, tutkimus- ja koulutuspalveluita. Muovan asiakkaina on yrityksiä ja julkisia organisaatioita. Muova käynnistää ja toteuttaa tutkimus- ja kehittämisprojekteja liittyen markkinalähtöiseen muotoiluun ja luovaan osaamiseen. Projektien lähtökohtana ovat yrityksien tarpeet ja Muovan erikoisosaaminen.
Lisätietoja:
Projektipäällikkö Tanja Oraviita
puh. 040 163 2940, tanja.oraviita@muova.fi
www.i-skills.eu
i-Skills - Fostering Innovation Skills as Key Competences for improving Employability of PhDs in SMEs on EU:n elinikäisen oppimisen projekti, joka on alkanut 1.1.2014 ja päättyy 30.6.2016. Koordinaattorina toimii Granadan yliopisto (Fundación General Universidad de Granada Empresa). Projektin alaohjelmana toimii tieto- ja viestintätekniikan -projekti KA3, jossa kehitetään oppimisratkaisuja. Hanke on rahoitettu Euroopan komission tuella.
Hanke on rahoitettu Euroopan komission tuella. Tästä julkaisusta (tiedotteesta) vastaa ainoastaan sen laatija, eikä komissio ole vastuussa siihen sisältyvien tietojen mahdollisesta käytöstä.