Färskt är möjligt! - Uutta tietoa elintarvikehankintalaista ja tuoreita makuja maakunnasta
Ammattikorkeakoulullamme järjestettiin keskiviikkona 10.10.2007 miniseminaari “Färskt är möjligt!" Seminaarin tavoitteena oli tiedottaa ja opastaa julkisen sektorin ruokapalveluhenkilöstöä uuden hankintalain mahdollisuuksista elintarvikehankinnoissa.
Seminaariin osallistui julkisen sektorin ruokapalveluhenkilöstöä sekä paikallisten elintarvikeyritysten edustajia Pohjanmaan maakunnasta, yhteensä 20 osallistujaa. Vaasan ammattikorkeakoulu järjesti seminaarin yhteistyössä Savon ammatti- ja aikuisopiston lähikeittiöhankkeen kanssa. Lisätietoja Lähikeittiöhankkeesta tiedotteessa.
Iltapäivän aikana kuultiin, miten uusi hankintalaki vaikuttaa julkisten ammattikeittiöiden elintarvikeostoihin. Ostajalla on valtaa vaikuttaa mm. tuotteiden ekologisuuteen sekä muihin tärkeisiin kriteereihin ostoprosessissa. Luennoitsijana Carl-Johan Nordberg, erityisasiantuntija, kuntaliitto.
Svenska Yrkesinstitutetin keittiömestari Mårten Berg kertoi keittiönsä yhteistyöstä alueen lähituottajien kanssa. Lähituottajien kanssa ollaan jatkuvassa vuorovaikutuksessa ja yhteisymmärrys säilyy, kun annetaan molemmin puolin palautetta mm. toiminnan ja tuotteiden laadusta.
Toisen vuoden restonomiopiskelijat suunnittelivat ja toteuttivat seminaarin kahvitarjoilun ja maistiaiset vieraille. Työ toteutettiin Yritysklinikan toimeksiantona Tilaustoiminta- opintojakson puitteissa. Opiskelijoita ohjasi lehtori Saila Vaahtoniemi.
Kiitokset tilaisuuden sponsoreille!
Ruotsala, kalaliike/fiskaffär, Vaasa
Riitan Herkku, Mustasaari
Kodials Grönsaker, Singsby
Valio, Seinäjoki
Kyrönmaan Juustomestarit oy, Isokyrö
Sven Berg, Vaasa
Hans och Greta Juthström, Molpe
Lisätietoja:
Annika Torniainen
annika.torniainen@puv.fi