Haluatko oppia miten Green Care vaikuttaa meidän terveyteen ja hyvinvointiin? Tällä opintojaksolla pääset pohtimaan omaa luontosuhdettasi sekä tutustumaan alueella oleviin Green Care palvelutuottajiin.
Hyödyt
Opintojakson jälkeen opiskelijalla on ymmärrystä Green Care toiminnasta ja luonnon vaikutuksesta meidän mielen hyvinvointiin. Opiskelija saa ymmärrystä Green Care palvelujen tuottamisesta ja tutustuu alueella toimiviin Green Care yrittäjiin.
Kohderyhmä
Opintojakson kohderyhmänä on erityisesti hankealueen yrittäjät (Vaasan maaseutualueet, Mustasaari, Vöyri, Maalahti ja Korsnäs), hyte-, sote- ja kasvatusalan ammattilaiset, alan opiskelijat ja muut aiheesta kiinnostuneet. Osallistuminen ei vaadi aikaisempaa osaamista.
Sisältö
Opintojakson suoritettuasi sinulla on perusteellinen tuntemus Green Caren toimintaympäristöistä ja toimijoista, ymmärrät Green Caren peruselementit ja keskeisen sisällön sekä kykenet tunnistamaan Green Care -palvelun muusta luontotoiminnasta.
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
- Ymmärtää GC peruselementtien ja perusedellytysten keskeisen sisällön
- Ymmärtää luontohoivan ja luontovoiman erot
- Tunnistaa GC-palvelut muusta luontotoiminnasta
- Tunnistaa GC-toimintamuotojen ja -menetelmien pääkohdat
- Tutustuu alueen eri GC toimijoihin ja toimintatavan tuomiin mahdollisuuksiin
Opetusmuoto- ja menetelmät
- Itsenäinen verkko-opetus
- Tehtävät
- Opiskelija voi suorittaa opintojakson omaan tahtiin
Opiskelumateriaali
- Opettajan kokoama materiaali.
Arviointi
- Hyväksytty/Hylätty
Aikataulu ja paikka
- Ajasta ja paikasta riippumaton opiskelu verkko-oppimisympäristö Moodlessa.
Lisätietoa opintojaksosta
Karina Björninen
Lehtori
Sosiaali- ja terveysala | Sosiaaliala
Jos sinulla on kysyttävää opiskelijatunnuksista, maksuista tai peruutusehdoista ole yhteydessä avoin@vamk.fi
Pidätämme oikeudet muutoksiin.
Hankkeen visiona on Green Care -osaamisen vahvistaminen – Pohjanmaasta valtakunnallinen edelläkävijä luontolähtöisessä mielenterveyden poikkihallinnollisessa edistämisessä. Tavoitteena on vakiinnuttaa luontolähtöiset menetelmät pysyviksi toimintamalleiksi alueen mielenterveystyössä.
LuontoMieli on Vaasan yliopiston koordinoima hanke (2023-2024), jonka partnerteina toimivat Mielle ry ja VAMK yhteistyössä Vaasan kaupungin kanssa. Hanketta rahoittavat Aktion Österbotten ja Keskitien säätiö.