Ilmoittautuminen opintojaksoille ja ilmoittautumisten käsittely Pepissä
Opintojaksolle osallistuvan opiskelijan tulee ilmoittautua toteutukselle opiskelijan työpöydällä
Opettaja hyväksyy tai hylkää ilmoittautumiset Pepissä omien toteutustensa osalta ilmoittautumisajan päätyttyä. Nonstop toteutuksilla ilmoittautumisia voi hyväksyä heti ilmoittautumisajan käynnistyttyä.
Opettajan tekemän hyväksynnän myötä opiskelija pystyy antamaan Spark-palautetta toteutuksilla, johon hän osallistuu. Ristiinopiskelijoilla (VAMK:n ulkopuoliset) opiskeluoikeus muodostuu, kun opettaja on hyväksynyt ilmoittautumiset.
Toteutusten ilmoittautumisajat määritetään lukuvuoden aikataulussa (tutkinto-opiskelijoiden ryhmille). Jatkuvan oppimisen ilmoittautumisajat määritetään erikseen ja koulutuksen vuosikellon mukaisesti.
Opiskelijan ilmoittautuminen on edellytys opintojakson suorittamiseksi.
Yhteiset käsittelysäännöt VAMK:ssa
Mikäli opiskelija on ilmoittautunut väärälle toteutukselle
- Opiskelijan ilmoittautuminen hylätään
- Tämä mahdollistaa opiskelijan ilmoittautumisen muille saman opintojakson toteutukselle, mutta ei toteutukselle, johon ilmoittautuminen hylättiin.
- Mikäli opiskelija poistetaan toteutukselta, voi hän ilmoittautua uudelleen myös saman opintojakson toteutukselle.
- Opiskelija pystyy myös itse peruuttamaan ilmoittautumisen opiskelijan työpöydällä, mikäli ilmoittautumisaikaa on jäljellä ja opettaja ei ole vielä hyväksynyt ilmoittautumista.
Opiskelija on suorittanut kaikki tutkintoon vaadittavat opinnot
- Ilmoittautuminen hylätään (tutkintosääntö)
Opiskelija on jättänyt valmistumishakemuksen
- Ilmoittautuminen hylätään (tutkintosääntö)
Opiskelija on ilmoittautunut poissaolevaksi lukukaudelle, johon toteutus ajoittuu
- Ilmoittautuminen hylätään (tutkintosääntö)
Opiskelija on jo suorittanut opintojakson hyväksytysti
- Ilmoittautuminen hylätään (tutkintosääntö)
Opintojaksolle erikseen määritellyt osaamisvaatimukset/pohjatiedot eivät täyty
- Ilmoittautuminen hylätään
Mikäli opiskelija ei ole osallistunut opetukseen, tai ole tehnyt mitään suorituksia (harjoitustehtävät, tentit jne.) toteutuksen aikana
- Opiskelijan Ilmoittautuminen hylätään
Jos opiskelija on aloittanut toteutuksen ja tehnyt suoritukset osittain, mutta jättänyt sen kesken
- Toteutuksen arviointi merkitään hylätyksi
Opettaja määrittää (opintojakson osaamis- ja arviointiperusteissa),onko ilmoittautumisesta myöhästyneen opiskelijan mahdollista osallistua opetukseen toteutuksen jo käynnistyttyä.
Edellä mainituin perustein opettaja viestii toteutukselle hyväksytyille opiskelijoille suoritustavan ja läsnäolovelvoitteet. Esimerkiksi, tuleeko opiskelijan olla läsnä ensimmäisellä kontaktikerralla ilmoittautumisen vahvistamiseksi.
Mikäli toteutukselle määritelty osallistujamäärä on täynnä, ylimääräisten ilmoittautumisten osalta etusija on:
- Opiskelijalla, jonka ryhmälle toteutus on tarkoitettu
- Opiskelijalla, jolle opintojakso on määritelty opetussuunnitelmassa pakolliseksi (tutkinto-opiskelijat, avoimen polkuopiskelijat)
- Muut ilmoittautumisjärjestyksessä
Huomioita
- Hylätyn suorituksen uusinnan, ja hyväksytyn suorituksen korotuksen lukumäärät perustuvat tutkintosääntöön (velvoittavasti).
- Ristiinopiskelijoiden tulee ilmoittautua toteutuksille ristiinopiskelupalvelua käyttäen (kotikorkeakoulun opiskelijan työpöydällä) Ilmoittautumisesta myöhästyneen opiskelijan tulee olla yhteydessä opinnon järjestävään korkeakouluun ja selvittää onko ilmoittautumista mahdollista jatkaa.
- Tutkinto-opiskelijat ja avoimen amk:n polkuopiskelijat ilmoittautuvat lähtökohtaisesti toteutuksille itse opiskelijan työpöydällä (PAKKI) ilmoittautumisaikoina.
Suuntaavien opintojen aloittamisen edellytyksenä on, että opiskelija on suorittanut ensimmäisen opintovuoden opinnot. Liiketalouden yksikössä suuntaavat opinnot alkavat 2. opintovuotena ja tekniikan yksikössä kolmantena. Sosiaali- ja terveysalalla tulee ammatilliset perusopinnot olla kokonaan suoritettuina ennen suuntaavien opintojen aloittamista.
Opinnot suunnitellaan ja toteutetaan opintojaksoina, jotka ovat opintojen ja opetuksen perusyksikköjä. Opintojaksot on mitoitettu opintopisteinä. Opintopisteellä tarkoitetaan opiskelijan arvioitua keskimääräistä 27 tunnin työpanosta opintojen tavoitteiden saavuttamiseksi. Tämä voi koostua lähiopetuksesta, virtuaaliopetuksesta, ryhmätöistä, itsenäisestä työskentelystä, tentiin valmistautumisesta, tentistä jne.
Ammattikorkeakoulun perustutkintoon kuuluu 15 op:n laajuinen opinnäytetyö-opintojakso, jonka tavoitteena on kehittää ja osoittaa opiskelijan valmiuksia käyttää tietojaan ja taitojaan ammattiopintoihin ja oman ammattialan asiantuntijatehtäviin. Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opinnäytetyön laajuus on 30 op. Opinnäytetyö-opintojaksoon kuuluu aiheen valinta, tieto- ja taitoperustan hankkiminen, opinnäytetyösuunnitelman laatiminen ja toteutus, seminaaritilaisuuksiin osallistuminen, raportointi, työn esittäminen sekä opinnäytetyön arviointi. Kypsyysnäyte laaditaan opinnäytetyön alalta. Tarkemmat opinnäytetyön laatimiseen liittyvät ohjeet:
Opintojaksoon kuuluvan perusopetuksen lisäksi voidaan järjestää ylimääräistä opetusta niille opiskelijoille, joilla ilmenee erityisen suuria vaikeuksia saavuttaa opetussuunnitelmissa edellytetyt vähimmäistavoitteet. Aloitteen lisäopetuksen järjestämisestä voi tehdä joko opiskelija tai opettaja. Tarvittava lisäopetuksen määrä selvitetään kussakin tapauksessa erikseen.